Με μικροσκόπιο που επιτρέπει στον νευροχειρουργό να έχει άριστο και μεγεθυμένο οπτικό πεδίο και με μικροεργαλεία για τη διενέργεια της επέμβασης, επιτυγχάνεται η αύξηση των διαστάσεων του αυχενικού νωτιαίου σωλήνα με τη μέγιστη δυνατή διατήρηση των οπίσθιων πετάλων (οστά).
Η τεχνική εφαρμόζεται σε ασθενείς για τους οποίους απαιτούνται αποσυμπιεστικές επεμβάσεις σε πολλαπλά επίπεδα, σε ασθενείς με οστεοποίηση του οπίσθιου επιμήκους συνδέσμου και σε ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε αφαίρεση όγκων του νωτιαίου μυελού με οπίσθια προσπέλαση. Η μέθοδος ενδείκνυται για την απελευθέρωση των μακρών ινών που πιέζονται (μυελοπάθεια) προσφέροντας ανακούφιση. Επίσης, επιτυγχάνει τη σταθεροποίηση των οπίσθιων στοιχείων της αυχενικής μοίρας και μειώνει την πιθανότητα κύφωσης.
Πώς διενεργείται η πεταλεκτομή
Επειδή όμως η πεταλεκτομή σε πολλά επίπεδα σε συνδυασμό με την τρηματεκτομή σε δύο επίπεδα μπορεί να προκαλέσει αστάθεια και κύφωση στη σπονδυλική στήλη, όταν ο ιατρός το κρίνει αναγκαίο, μπορεί να εφαρμόσει αυχενική πεταλοπλαστική, με την οποία επιτυγχάνεται και η ταχύτερη αποκατάσταση της σταθερότητας της σπονδυλικής στήλης του ασθενούς, χωρίς την καταστροφή των πετάλων.